FAQ

Hier vind je antwoorden op veel gestelde vragen die in mijn gesprekken als trouwfotograaf naar voren komen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met me op!

WIJ ZIJN ENTHOUSIAST, KUNNEN WE EEN AFSPRAAK MET JE MAKEN?
Natuurlijk! Graag zelfs. Uiteraard zonder enkele verplichting of kosten… maar informeer eerst even of jullie datum nog beschikbaar is. Jullie zijn van harte welkom in mijn comfortabele studio, maar ik kom op verzoek ook graag naar jullie toe! Wonen jullie erg ver weg dan kunnen we halverwege afspreken in een gezellig café of restaurant, de koffie is voor mijn rekening!

KUNNEN WE AL EEN DATUM BIJ JE RESERVEREN?
Zeker kan dat! In principe geldt de regel ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Pas na ontvangst van de aanbetaling is de datum helemaal definitief voor jullie.

HOE OMSCHRIJF JE JE FOTOGRAFIESTIJL?
Natuurlijk, verrassend en echt. Ik maak foto’s die er toe doen. Foto’s die de sfeer en de emotie van de dag vangen, om zo het verhaal van jullie trouwdag te vertellen. Op de trouwdag ben ik zoveel mogelijk op de achtergrond om geconcentreerd de speciale momenten, unieke details en ontspannen portretten vast te leggen. Tijdens de receptie en het feest meng ik me tussen de gasten om op die manier de leukste foto’s te kunnen maken.

FOTOGRAFEER JE ALLEEN?
In principe fotografeer ik alleen, maar ik werk ook wel eens met een tweede fotograaf. Dit kan, zeker bij grotere bruiloften, een meerwaarde zijn. Ik zal dit graag voor jullie regelen als dit wenselijk is.

DOE JE OOK LOVESHOOTS (PRE-WEDDING SESSIES)?
Jazeker, dit is de ideale mogelijkheid om alvast een band op te bouwen. We gaan een middagje op stap naar een mooie locatie en gaan daar op een relaxte, spontane manier mooie foto’s van jullie maken. De foto’s zijn natuurlijk te gebruiken voor jullie uitnodiging of save-the-date.

IS HET MOGELIJK OM TIJDENS HET HUWELIJK AL EEN SLIDESHOW TE LATEN ZIEN?
Zeker, als ik de gelegenheid heb om tijdens een rustig moment van de dag (bijv. tijdens het diner) dit voor te bereiden, kan ik ‘s avonds tijdens het feest al een slideshow van foto’s laten zien. Altijd goed voor leuke reacties van de gasten!

HOE LANG DUURT HET VOOR WE ONZE FOTO’S KRIJGEN?
Ik probeer zo snel mogelijk na de bruiloft de beelden te selecteren, bewerken en te versturen. Al in de eerste week na de bruiloft kun je meestal een eerste impressie op mijn blog bekijken. De rest van de foto’s ontvang je max. vier weken na de bruiloft, snel genoeg om direct na de huwelijksreis alle foto’s te kunnen bewonderen.

HOEVEEL FOTO’S KUNNEN WE VERWACHTEN?
Dat hangt een beetje van jullie bruiloft. Meer uren = meer foto’s, grote bruiloft en veel gasten = meer foto’s, intieme bescheiden bruiloft = minder foto’s. Maar als vuistregel kun je aanhouden dat ik na selectie uiteindelijk zo’n 50 foto’s per uur oplever.

KUNNEN WE DE FOTO’S OOK ONLINE BEKIJKEN?
Natuurlijk! Ik zorg voor jullie ‘eigen’ afgeschermde website met onbeperkte opslag van jullie foto’s, inclusief slideshow en evt. webshop. Vanaf deze site kun je de foto’s delen met vrienden, familie en social media.

WIJ WILLEN GRAAG EEN MOOI TROUWALBUM, HOE GAAT DIT IN ZIJN WERK?
Zodra jullie hebben aangegeven welk type album je mooi vindt, ga ik een layout ontwerpen. Zodra deze klaar is, wordt deze online gezet, waar jullie het ontwerp kunnen bekijken, beoordelen, becommentariëren en goedkeuren. Pas na jullie goedkeuring wordt het album besteld. De levertijd is dan nog ca. 4 weken.

MOGEN WE ZELF DE ALBUMFOTO’S UITKIEZEN?
Natuurlijk, het is jullie album waar je tot in lengte van dagen van wilt genieten, dan moeten daar toch ook zeker de foto’s in die júllie het mooist vinden?

HOEVEEL FOTO’S ZITTEN ER IN EEN ALBUM?
De laatste jaren lever ik eigenlijk alleen nog digitaal opgemaakte albums en fotoboeken.In een typisch lay-flat (vlak openliggend) album van 32 pagina’s gaan, afhankelijk van de opmaak, tussen de 60 en 80 foto’s.

KRIJGEN WE OOK DE ONBEWERKTE RAW FILES?
Dat is een eenvoudig antwoord. Nee, dit is alsof je een chef kok vraagt de receptuur van zijn gerechten te geven. Je krijgt van mij een ruime selectie van bewerkte JPG bestanden in de kwaliteit en stijl zoals je van mij mag verwachten.

JE BREEKT EEN WEEK VOOR ONZE BRUILOFT JE BEEN (OF ERGER..). WAT NU?
Tja, dan is de kans dat ik jullie huwelijk kan fotograferen wel heel erg klein. Maar gelukkig beschik ik (o.a. via We Love Weddings) over een uitgebreid netwerk van professionele fotografen waarmee onderling goede afspraken zijn gemaakt over vervanging bij ziekte. Dus ga er gewoon vanuit dat er op jullie dag een professionele trouwfotograaf op de stoep staat om de foto’s te maken.

MOETEN WIJ TIJDENS DE BRUILOFT OOK VOOR JOUW ETEN ZORGEN?
Het zou wel heel fijn zijn als ik ook mee kan eten op het moment dat jullie aan tafel gaan. Je hoeft me niet per se bij de gasten aan tafel uit te nodigen, maar ik blijf wel graag in de buurt om de memorabele momenten, zoals speeches, tijdens het diner te kunnen fotograferen.

REKEN JE OOK REISKOSTEN?
Mijn prijzen zijn volledig inclusief. Dus geen aparte kosten voor reizen, nabewerking, etc. Geen verassingen achteraf dus! Gouden munten cadeau doen als bruiloftsgeschenk.

 

Ga je trouwen werk aan je conditie

Trouwplannen? Wil je je conditie verbeteren door te sporten? Vlieg er niet holderdebolder in. De kans op blessures en teleurstelling is te groot. We geven je graag een handvol sportieve tips om je op weg te helpen, maar neem het van ons aan: met een flinke scheut gezond verstand kom je ook al een heel eind. Bezoek  een Personal trainer Mechelen